Sida 1 av 1

Leverans 5 - Kulturförändring - nötter som självklarhet

Postat: 29 okt 2024, 20:04
av Göran
Hur gör vi för att få ut svenskodlade nötter till TV-kockar och nötrecept till matlagningsprogram?
Vad ska vi göra för att sätta kastanjer på menyn?

Vad kan vi lära oss av de kulturer där nötter och kastanjer spelar viktiga roller i den gastronomiska traditionen? Kan vi skapa en normalisering av svenskodlade nötter på samma sätt som vitlök gick från suspekt niche-krydda till att bli helt "mainstream"?
Kan vi lära oss från t.ex. Nordisk Råvara som åter-introducerat gråärt i handeln?
Hur gjorde man för att introducera avocado i Sverige? Vad kan vi lära oss av den resan?
Hur ska vi öka nöt-ätandet utan att riskera livet på allergiker?

Det är en långsam men viktig process, att förbättra vår matkultur till att inkludera nötter varje dag.