Leverans 5 - Kulturförändring - nötter som självklarhet
Postat: 29 okt 2024, 20:04
Hur gör vi för att få ut svenskodlade nötter till TV-kockar och nötrecept till matlagningsprogram?
Vad ska vi göra för att sätta kastanjer på menyn?
Vad kan vi lära oss av de kulturer där nötter och kastanjer spelar viktiga roller i den gastronomiska traditionen? Kan vi skapa en normalisering av svenskodlade nötter på samma sätt som vitlök gick från suspekt niche-krydda till att bli helt "mainstream"?
Kan vi lära oss från t.ex. Nordisk Råvara som åter-introducerat gråärt i handeln?
Hur gjorde man för att introducera avocado i Sverige? Vad kan vi lära oss av den resan?
Hur ska vi öka nöt-ätandet utan att riskera livet på allergiker?
Det är en långsam men viktig process, att förbättra vår matkultur till att inkludera nötter varje dag.
Vad ska vi göra för att sätta kastanjer på menyn?
Vad kan vi lära oss av de kulturer där nötter och kastanjer spelar viktiga roller i den gastronomiska traditionen? Kan vi skapa en normalisering av svenskodlade nötter på samma sätt som vitlök gick från suspekt niche-krydda till att bli helt "mainstream"?
Kan vi lära oss från t.ex. Nordisk Råvara som åter-introducerat gråärt i handeln?
Hur gjorde man för att introducera avocado i Sverige? Vad kan vi lära oss av den resan?
Hur ska vi öka nöt-ätandet utan att riskera livet på allergiker?
Det är en långsam men viktig process, att förbättra vår matkultur till att inkludera nötter varje dag.