Nötbiffar till söndagsmiddagen
Postat: 14 okt 2024, 08:48
Hej! Testade en nötbiff till söndagsmiddagen igår efter Nötnätverksdagem på Holma, det blev Hasselbackspotatis med Pekanötsbiffar, med en sallad av surkål och äpple!
Gjorde nötbiffar ungefär såhär för 4 hungriga personer:
- mixa två burkar bönor, jag tog en med svarta bönor och en kidneybönor
- hacka ett par stjälkar bladselleri och en dm purjolök i små bitar (eller annat grönt som finns tillhands), lägg i hälften
- tillsätt en dl havegryn och ca 1 dl vatten, samt ett ägg (eller lite mer vatten om en inte äter ägg)
- krydda med 1-2 msk örtsalt, lite peppar, spiskummin, paprikapulver eller chipotle
- mixa igen till till lös grötkonsistens
- grovhacka 2 dl pekannötter, eller valfri annan nöt
- lägg i de sista gönsakerna och nötterna och mixa helt lätt så att det blir konsistens och bitar kvar
- smaka av
- stek på medelhög värme i gott om olivolja
Tips: smeten ska vara så lös att det kan skedas upp och klickas i pannan. Det går inte att vända dem förrän de stelnat, så ge dem lite tid innan du försöker
Någon annan som testat nötbiffar?
Gjorde nötbiffar ungefär såhär för 4 hungriga personer:
- mixa två burkar bönor, jag tog en med svarta bönor och en kidneybönor
- hacka ett par stjälkar bladselleri och en dm purjolök i små bitar (eller annat grönt som finns tillhands), lägg i hälften
- tillsätt en dl havegryn och ca 1 dl vatten, samt ett ägg (eller lite mer vatten om en inte äter ägg)
- krydda med 1-2 msk örtsalt, lite peppar, spiskummin, paprikapulver eller chipotle
- mixa igen till till lös grötkonsistens
- grovhacka 2 dl pekannötter, eller valfri annan nöt
- lägg i de sista gönsakerna och nötterna och mixa helt lätt så att det blir konsistens och bitar kvar
- smaka av
- stek på medelhög värme i gott om olivolja
Tips: smeten ska vara så lös att det kan skedas upp och klickas i pannan. Det går inte att vända dem förrän de stelnat, så ge dem lite tid innan du försöker
Någon annan som testat nötbiffar?