Leverans 5 - Kulturförändring - nötter som självklarhet

Vi kör ett projekt som är finansierat av Vinnova från 1 okt 2024 till 1 okt 2025. Bland annat det här forumet är del av projektet. Här kan ni komma med tips om hur vi kan sätta svenskodlade nötter på menyn.
Post Reply
Göran
Site Admin
Posts: 103
Joined: 27 Feb 2024, 08:04
Location: Laholm
Contact:

Leverans 5 - Kulturförändring - nötter som självklarhet

Post by Göran »

Hur gör vi för att få ut svenskodlade nötter till TV-kockar och nötrecept till matlagningsprogram?
Vad ska vi göra för att sätta kastanjer på menyn?

Vad kan vi lära oss av de kulturer där nötter och kastanjer spelar viktiga roller i den gastronomiska traditionen? Kan vi skapa en normalisering av svenskodlade nötter på samma sätt som vitlök gick från suspekt niche-krydda till att bli helt "mainstream"?
Kan vi lära oss från t.ex. Nordisk Råvara som åter-introducerat gråärt i handeln?
Hur gjorde man för att introducera avocado i Sverige? Vad kan vi lära oss av den resan?
Hur ska vi öka nöt-ätandet utan att riskera livet på allergiker?

Det är en långsam men viktig process, att förbättra vår matkultur till att inkludera nötter varje dag.
Göran
Site Admin
Posts: 103
Joined: 27 Feb 2024, 08:04
Location: Laholm
Contact:

Re: Leverans 5 - Kulturförändring - nötter som självklarhet

Post by Göran »

Hej Nötvänner!
Vi ordnar tävlingen Nordens Godaste Nöt 2025 i Malmö 3 oktober kl 17.
Kanske blir det en nyhet i ditt favoritmedie eller morgontidning?

Läs mer på https://www.notverket.se/nordensgodaste .

Anmäl dig, så ses vi där!
/Göran
Post Reply